Valio muuttaa suosittujen mehujen ja marjakeittojen reseptiä
Valion uusissa ravitsemussitoumuksissa vähennetään sokerin määrää.
Valio kertoo vähentävänsä sokeria mehuissaan, glögeissään ja marjakeitoissaan. Kuva: Vesa Laitinen / Valio / Kuvanmuokkaus: Janiko KemppiValio kertoo tehneensä vuosille 2023–24 kolme uutta ravitsemussitoumusta, jotka auttavat suomalaisia suositusten mukaisessa ruokailussa. Valio aikoo vähentää sokeria osasta mehujen, marjakeittojen ja glögijuomien valikoimaansa ja kehittää Sydänmerkki-reseptejä.
”Suomalaiset ravitsemussuositukset ohjeistavat lisätyn sokerin saanniksi enintään 10 % kokonaisenergiasta. Lisätyn sokerin vähentämisellä tuotteistamme tuemme suosituksen toteutumista kaikenikäisten keskuudessa, sillä käyttäjäkunta on laaja lapsesta vaariin”, Valion tutkimuspäällikkö Anne-Mari Ottelin kertoo yhtiön tiedotteessa.
Näin Valio vähentää sokeria tuotteissaan:
- Valio vähentää 10–15 % lisätystä sokerista 40 %:sta Gefilus-mehujen ja -marjakeittojen tuotevalikoimaa vuoden 2023 loppuun mennessä.
- Valio vähentää 5–10 % lisätystä sokerista perinteisistä, sokeroiduista Valio marjakeitoista ja sokeroiduista Valio Hedelmätarha -mehuista sekä glögijuomista vuoden 2024 loppuun mennessä.
Kolmantena ravitsemussitoumuksena vuosille 2023-24 Valio kehittää 10 uutta Sydänmerkki-reseptiä kotikeittiöön. Tämä tarkoittaa, että rasvan määrään ja laatuun sekä suolan määrään on kiinnitetty huomiota.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





