Keväinen hummus syntyy litulaukasta ‒ tarjoa se levitteenä tai dippinä vaalean leivän kanssa
Hummus on Lähi-Idästä kotoisin oleva tahna, jonka voi maustaa monin eri tavoin. Aarteen reseptissä se on höystetty litulaukalla.Litulaukkahummus
(8 voileivälle)
Ainekset
- 1 reilu kourallinen litulaukan lehtiä
- 1 tölkki (400/280 g) kypsiä kikherneitä
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
- (ripaus chilijauhetta)
- (1–2 rkl vettä)
Valmistusohje
Huuhtele litulaukan lehdet. Valuta neste pois kikherneistä. Lisää kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua tai suolaa.
Tarjoa hummus levitteenä tai dippinä vaalean leivän kanssa.
Vinkki! Jos haluat notkean dippikastikkeen, lisää tahnaan vettä, kunnes koostumus on haluamasi.
Monipuolinen hummus
1. Monien uudeksi leivänpäällissuosikiksi on noussut hummus. Lähi-idästä kotoisin oleva tahna valmistetaan tavallisesti kuivatuista, jauhetuista kikherneistä ja seesaminsiementahna tahinista.
2. Hummuksen voi maustaa eri tavoin. Tahnaan voi lisätä yrttejä ja mausteita, valkosipulia tai juuressosetta.
3. Hummusta voi valmistaa myös muista herne- ja papulajeista, esimerkiksi kotimaisesta härkäpavusta.
4. Hummus säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan. Sitä voi hyödyntää vaikkapa vegaanisen voileipäkakun yhtenä täytteenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

