Kuohkeat haukipihvit maistuvat perinteisen kermaviilikastikkeen kanssa
Miedonmakuiset haukipihvit sopivat hyvin myös hampurilaisiin.Haukimurekepihvit
(5–6 annosta)
Ainekset:
- 700 g haukifileitä
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- nippu tuoretta tilliä
- nippu tuoretta ruohosipulia
Paistamiseen:
- 50 g voita
- tilkka rypsiöljyä
Valmistusohje:
Leikkaa haukifileet pitkittäin. Jauha fileepalat lihamyllyllä kahteen kertaan, jotta kaikki ruodot varmasti hienontuvat.
Murustele leipäviipaleet kulhoon, kaada päälle kerma, sekoita ja anna turvota. Jauha tasaiseksi massaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
Silppua yrtit ja purista sitruunamehu.
Vatkaa kalamassa, leipämassa, munat ja mausteet tasaiseksi, melko pehmeäksi mureketaikinaksi. Paista pannulla pieni koepihvi ja tarkista maku.
Muotoile mureketaikinasta litteitä pihvejä ja paista ne keskilämmöllä voi-öljyseoksessa.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin sekä kermaviilikastikkeen kanssa.
Kermaviilikastike
(5–6 annosta)
Ainekset:
- 250 g kermaviiliä
- 1 maustekurkku
- kourallinen tuoretta tilliä
- kourallinen tuoretta ruohosipulia
- 1 tl mietoa sinappia
- 1 tl vaaleaa viinietikkaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje:
Kaada kermaviili kulhoon. Silppua maustekurkku pieniksi kuutioiksi, silppua myös yrtit.
Sekoita kermaviiliin maustekurkku- ja yrttisilppu sekä mausteet. Tarkista maku ja tarjoa kastike haukimurekepihvien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

