Tällä ohjeella teet hauesta erityisen maistuvaa
Hauki on mahdottoman hyvänmakuinen kala. Kannattaa opetella haukifileen leikkaaminen ruodottomaksi, tai vaihtoehtoisesti pyytää kalatiskin henkilökuntaa tekemään se.Ruodoton filee leikataan pitkittäin kolmeen suikaleeseen, jotka marinoidaan huolella ennen yksinkertaista uunikypsentämistä. Niin herkullista!
Marinoidut haukiruusukkeet
4 annosta
- Ainekset
- 2 (noin à 500 g) haukifileetä
- Marinadi
- 2 dl rypsiöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ½ rku basilikaa
- ½ rku salviaa
- 2 oksaa rosmariinia
Valmistusohje
Aloita tekemällä marinadi. Hienonna marinadiin tulevat valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
Leikkaa haukifileet ruodottomiksi tai pyydä kalakauppiasta tekemään se. Leikkaa ruodoton filee pitkittäin kolmeen suikaleeseen. Nosta suikaleet marinadiin ja tarkista, että se peittää kalat. Anna marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.
Nosta haukisuikaleet marinadista ja kiepauta ruusukkeiksi. Kiinnitä ruusukkeet cocktailtikuilla ja nosta rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.
Haukiruusukkeet maistuvat esimerkiksi perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

