Helppo ja herkullinen lisuke joulupöytään: Tuttu näky Tanskassa
Tanskalaisten joulupöydissä tarjotaan usein haudutettua punakaalia. Annetaan lisukkeelle suomisäväys punaisilla ja mustilla herukoilla.Koska punakaalihöystö mainiosti sianlihan pariksi, lainaamme ideaa tanskalaisilta ja lisäämme versioomme viinimarjoja niin mehuna kuin marjoina. Tähän voit käyttää makusi mukaan joko punaisia tai mustia herukoita tai vaikka molempia.
Herukkainen punakaalihöystö
noin 8 annosta
Ainekset
- 750 g punakaalia
- 2–3 rkl voita tai öljyä
- 2–3 rkl tummaa siirappia
- 1 sipuli
- 1 omena
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl mustaherukkamehutiivistettä
- 3 tähtianista
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 dl musta- ja punaherukoita (pakaste)
Valmistusohje
- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Poista kova kanta.
- Kuumenna rasva korkealaitaisessa paistokasarissa tai padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
- Kuori ja kuutioi sipuli ja omena.
- Lisää pataan sipulit, omenakuutiot, etikka, mehu, tähtianikset sekä suola ja pippuri.
- Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää marjat ja hauduta vielä pari minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Tarkista maku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

