Täydellinen kastike kinkulle: Ennakkoluuloisinkin on maistettuaan myyty
Porsaanlihalle passeli piparkakkukastike kirvoittaa ruokailijoiden kielenkannattimet mutta uhkaa myös viedä kielen mennessään.Mikäpä sopisi porsaanlihan makumaailmaan paremmin kuin siirappipiparit. Kastikkeen yhtenä raaka-aineena niillä on monta virkaa. Piparit suurustavat kastikkeen, antavat sille sopivasti makeutta ja jouluista mausteisuutta.
Omenainen piparkakkukastike porsaanlihalle
noin 8 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 omena
- 2 rkl voita
- 2 dl lihalientä
- 2 dl kuivaa omenasiideriä
- 50 g (n. 1½ dl) siirappipiparkakkuja murusteltuna
- ½–1 tl valkopippurirouhetta
- ripaus suolaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi sipuli ja omena. Kuullota ne pehmeiksi rasvassa kattilassa.
- Lisää lihaliemi, siideri, piparimurut ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
- Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittajalla. Pyöristä maku kermalla. Kuumenna ja tarkista maku.
- Tarjoa täytetyn porsaanfileen tai perinteisen kinkun kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

