Blinikausi käynnistyi – pelkästään Ravintolakolmiossa blinejä paistetaan sesongin aikana yli 30 000
Alkuvuosi on blinien aikaa, joka näkyy vahvasti myös ravintoloissa. Blinisesonki jatkuu monessa paikkaa usean kuukauden aijan.Rapeareunaiset blinit suolaisilla täytteillä kuuluvat monen suomalaisen alkuvuoteen. Sesonki on hyvin tärkeä myös ravintoloille.
Perheyritys Ravintolakolmion keittiötoimenjohtaja Sami Hiltunen kertoo, että konsernin ravintoloissa blinejä paistetaan tammi-maaliskuun aikana yli 30 000 kappaletta.
Hiltusen mukaan myös blineissä asiakkaat arvostavat perinteitä.
”Hyväksi todettu blinitaikinan resepti on ravintoloissamme pysynyt saman vuosikymmenet. Lisukkeiden osalta luotamme pitkälti perinteisiin vaihtoehtoihin. Muikunmäti on ehdottomasti suosituin lisuke. Laadukkaan mädin hankimme suoraan alkutuottajaltamme Saimaalta”, Hiltunen kertoo.
Helsingin Ravintola Lasipalatsissa blinejä on tarjoiltu vuodesta 1998 lähtien. Ravintola on keskittynyt vahvasti kotimaisiin raaka-aineisiin, joita hyödynnetään myös bliniannoksissa. Ravintolan bliniviikot ovat olleet vuodesta toiseen suosittuja.
”Bliniviikkojen suosio yllätti meidät, eikä se ole vuosien saatossa laantunut, vaan perinne elää vahvana – ja jopa voimistuu edelleen”, Hiltunen sanoo.
Blinit näkyvät vahvasti myös monissa muissa Helsingin ravintoloissa. Myös esimerkiksi Ravintola Kappeli ja Mamma Rosa ovat tunnettuja bliniviikoistaan, joita vietetään alkuvuodesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







