Hauki on hyvä kala! Mummon reseptit nousussa taas
Perinteiset ruuat ja raaka-aineet ovat nyt trendi. Hauki, kaali ja leipä ovat huippukokkien suosiossa.Mummon reseptit tuunattuna ovat tämän hetken ruokatrendi niin Suomessa kuin maailmallakin.
Vuoden alussa perustetun Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas kertoo, että tätä nykyä huippukeittiöt käyttävät jo välillä unohtuneita valmistusmenetelmiä ja raaka-aineita reseptiikassaan.
Kannas poimii suomalaisittain esimerkeiksi hauen, karitsan ja kaalin.
Karppaus on Kannaksen mielestä jo mennyttä muotia, sillä etenkin itse leivottu leipä kohoaa jälleen menestyksekkäästi. Esimerkiksi helsinkiläisessä Michelin-tähden ravintolassa, Olossa, ravintolan oma vaalea hapanleipä tarjoillaan kuusenkerkkävoin kera.
Tapahtumia, catering-palveluja ja ruoka-alan koulutusta järjestävä Food Camp Finland tuo perinteisiä raaka-aineita esille Salon Rikalanmäen Perinnepäivillä 22.–24. huhtikuuta.
Onko hauki Suomen upein kala? kysyy tapahtuma ja valmistaa perinteistä ruokaa nykyaikaisella otteella. Mukana alan taitajista ovat keittiömestarit Pekka Terävä, Mikko Kaukonen, Sami Tallberg ja Eero Vottonen.
Rikalanmäen päivien teemoina lauantaista sunnuntaihin ovat muun muassa perinnerakentaminen, puutarhat ja maisemanhoito.
Food Camp Finland yhdistää huippuruuan osaksi kulttuuritapahtumia myös Mäntän Serlachius-museossa 25.–28. elokuuta sekä Helsingin Design viikolla 8–10. syyskuuta.
Makustele täältä keittiömestari Mikko Kaukosen resepti, joka yhdistää perinteet nykyaikaan: Vuorokauden uunissa hautunut karitsa saa kaveriksi timjamiöljyä ja valkoviini-voikastiketta.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

