Hirvenlihapullat ja rapsakat vihannekset tekevät ramenkeitosta uskomattoman hyvää – voit valmistella keiton niin, että siitä syö useammankin päivän
Myös hirvenjauheliha kannattaa muistaa keittojen raaka-aineena.
Hirvi pyöräytetään pulliksi, liemi keitetään tuhdin maukkaaksi ja kasviksiin jätetään rapsakkuutta. Siinä ihanan ramenkeiton kaava. Kuva: Sanne KatainenRamenkeitossa lyövät kättä koto-Suomi ja Aasia, kun liemi maustetaan eksoottisesti, kasvikset jätetään rapsakoiksi ja hirvenlihapullat aateloivat makunautinnon. Nuudelit vettyvät säilytyksessä, joten jos haluat esivalmistella tätä keittoa, niin tee lihapullat ja liemi etukäteen, ja valmista keitto loppuun vasta juuri ennen ruokailua.
Hirvenlihapulla-ramenkeitto
4 annosta
- Ainekset
- Lihapullat
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 1 ps sipulikeittoaineksia
- 1 kananmuna
- ½ tl maustepippuria
- Liemi
- 6 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tl currytahnaa
- ½ tl korianterinsiemeniä jauhettuna
- ¼ tl savupaprikajauhetta
- ¼ tl juustokuminaa
- Lisäksi
- 2 porkkanaa
- 1 suippopaprika
- 2 lehtikaalinlehteä
- 200 g nuudeleita
- 2 kevätsipulia
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita jauhelihaan sipulikeittoaines, muna ja maustepippuri. Anna tekeytyä 10 minuuttia. Pyörittele massa lihapulliksi ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Pullien kypsyessä mittaa kattilaan liemen aineet. Kuumenna kiehuvaksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Lisää porkkanat liemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää renkaiksi leikattu suippopaprika, paloiksi revityt lehtikaalit sekä nuudelit. Keitä vielä pari minuuttia.
Jaa keitto lautasille ja lisää päälle lihapullia. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä. Tarjoa heti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
