Kotimaisuus lihan tärkein ostokriteeri
Kauppias Mikael Weckström paketoi Berndt Gadolinin matkaan tuoreita naudan sisäfileitä. Markku Vuorikari Kuva: Viestilehtien arkistoSIPOO (MT)
Tuoreiden fileiden ja paistien kauppa käy vilkkaana sipoolaisen K-Supermarket Basilikan lihatiskillä. MT kysyi asiakkailta, millä perusteella he valitsevat lihansa. Vastausten mukaan kotimaisuutta pidetään tärkeimpänä kriteerinä ostopäätöstä tehtäessä.
Berndt Gadolin, Sipoo
”Hinnalla ei ole niin suurta merkitystä, kunhan kotimainen liha on varmasti laadukasta. Ostan lihan lähes aina tuoretiskiltä, sillä silloin saan juuri sen määrän, mitä milloinkin tarvitsen. Esimerkiksi kaasuun pakatuista isoista jauheliha-
rasioista kaikkea ei tulisi
kerralla käytettyä ja ruokaa menisi aivan turhaan
haaskuuseen.”
Marianne Steinmetz, Sipoo
”Tärkeintä ostopäätöstä tehtäessä on lihatuotteen kotimaisuus ja hinta. En mielellään esimerkiksi osta kaasuun pakattua jauhelihaa, koska lihatiskillä saan itse valita juuri sopivan määrän.”
Marjatta Bergman, Pornainen
”Valitettavasti monessa kaupassa tuoretiskien liha-
valikoima on täysin olematon.
Ostaisin tuoretta lihaa enemmänkin, jos kauppojen valikoimat monipuolistuisivat. Ostopäätökseeni vaikuttaa kotimaisuuden lisäksi hinta-laatusuhde. Seuraan tiiviisti kauppojen tarjouksia.”
Airi Salosmaa-Wickström ja Hans Wickström, Sipoo
”Ruokavaliomme painottuu kasviksiin, joten emme käytä lihaa laisinkaan. Meillä ei ole perusteluja sille, miksi lihaa ylipäätään tulisi ostaa.”
TANJA KORPELA
Viereisissä kuvissa
vasemmalta oikealle:
Marianne Steinmetz,
Hans Wickström ja
Airi Salosmaa-Wickström sekä
Marjatta Bergman.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
