Kahden käyttötavan tilat toiveena
”Tietääkseni paikkoja, joissa eläimiä teurastetaan, ei ole kahdella statuksella. Toisin sanoen niin, että ne toimisivat osan vuodesta lahtivajana ja osan vuodesta pienteurastamona”, ylitarkastaja Anne Fagerlund vastaa kysymykseen, voivatko samat tilat toimia eri aikoina eriasteisena elintarvikehuoneistona.
Fagerlund toimii ylitarkastajana Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran elintarvikehygieniayksikössä.
”Kunnan valvomien liha-alan laitosten osalta emme ole pitäneet mahdottomana ajatusta, että laitos toimisi osan vuotta ilmoitettuna elintarvikehuoneistona, jolloin esimerkiksi metsästäjien omaan käyttöön tulevia lihoja on valmistettu huoneistossa”, Fagerlund jatkaa.
”Tällainen toiminta edellyttää eri toimintojen täydellistä erottamista”, hän sanoo.
”Ennen laitostoiminnan aloittamista valvojan on tarkastettava tilat, ja tämä aiheuttaa lisäkustannuksia toimijalle. Ja tämä koskee siis muita liha-alan laitoksia kuin teurastamoita eli esimerkiksi lihavalmisteita valmistavia laitoksia.”
Jo tällainen tieto ilahduttaa lieksalaista yrittäjää Ari Kerosta.
Hän toivoo, että hänen leikkaamossaan saisi osan vuotta toimia kunnan valvoma lihalaitos.
LIISA YLI-KETOLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
