Turkulaisleipomo teki leivän ilman viljaa – siemennäkkileipä kiinnostaa myös ulkomailla
Leipomo Rosten teki suositusta siemennäkkileivästään myös viljattoman version.
Rostenin valikoimaan on kuulunut jo ennen siemennäkkileipää, jossa on ollut viljaa. Kuva: Leipomo RostenLeipomo Rostenin markkinointi- ja viestintäjohtaja Veera Meltovaara kertoo, että leipomoalalla kilpailu on kovaa. Tämän vuoksi leipomo aloitti suuren mittakaavan viljattoman näkkileivän valmistuksen vastatakseen uusien ruokavalioiden ja trendien synnyttämään kysyntään.
”Kehitimme suosittuun Siemenrapeat-tuoteperheeseen viljattoman version, joka on myös gluteeniton ja vegaaninen, mikä tekee siitä sopivan lähes kaikille ruokavalioille. Pelkästään terveellisyys edellä emme ole koskaan menneet, sillä maku on keskeinen osa tuotteen menekkiä. Tämä resepti kiinnostaa myös maailmalla”, Meltovaara kertoo.
Viljaton Siemenrapeat-näkkileipä on valmistettu siemenistä: auringonkukansiemenistä, kurpitsansiemenistä, seesaminsiemenistä ja pellavansiemenistä. Tarjolla on kaksi versiota, joista toinen on maustamaton ja toinen on maustettu rosmariinilla ja merisuolalla.
Näkkäri ei sisällä lisäaineita, gluteenia eikä eläinperäisiä ainesosia ja siinä on jopa 24 prosenttia proteiinia. Hiilihydraatteja näkkileivässä on 1,9 prosenttia.
Leipomo Rosten on turkulainen perheyritys, joka on leiponut leipää vuodesta 1939. Rosten on Suomen kolmanneksi suurin leipomo noin 50 miljoonan liikevaihdolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




