Sieni-katkarapukeitto
Elokuun viilenevään iltaan sopii lämmin keitto sienistä ja katkaravuista.Sieni-katkarapukeitto
8 annosta
Ainekset
- 5 dl tuoreita sieniä, esimerkiksi ¬kantarellia, herkkusieniä
- 1 sipuli
- 1/2–1 pieni purjo
- 2 rkl voita
- 4 keskikokoista, jauhoista perunaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 dl maitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1/4 pkt (à 250 g) viherpippurisulatejuustoa
- 200 g isoja katkarapuja
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
Päälle
- sienipaloja
- katkarapuja
Valmistusohje
Paista hienonnettuja sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienten neste on haihtunut. Ota pieniä, kypsiä sienipaloja keiton koristeeksi. Kuori ja paloittele sipuli, purjo sekä perunat.
Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi ja suola. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos ja sulatejuusto paloina. Kuumenna hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Lisää maito, kerma ja sulatetut katkaravut. Kuumenna ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla.
Koristele annokset pienillä, paistetuilla sienipaloilla ja katkaravuilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

