
Väsähtikö parsasi? Tämä kikka tekee parsasta hetkessä tuoreen napakan
Nuukahtanutta parsaa ei kannata heittää missään tapauksessa pois, vaan sen saa herätettyä loistoonsa helposti.Parsakausi on käynnistynyt vauhdilla ja monen jääkaapista löytyykin jo vihreää tai valkoista herkkua. Jos parsaa on kuitenkin unohtunut lojumaan jääkaappiin, voi se nuukahtaa ja varresta tulla pehmeä.
Tällaisessa tapauksessa parsaa voi toki käyttää esimerkiksi keittoon, mutta siitä saa heräteltyä myös tuoreen napakkaa.
Parsan voi herättää loistoonsa vähän samaan tapaan kuin kukatkin. Leikkaa siis parsojen alaosasta pätkä pois, jolloin niihin tulee tuore imupinta.
Kun imupinnat on leikannut, siirretään parsat esimerkiksi lasiin, jonka pohjalla on vettä. Parsanippua ei kannata avata, sillä näin parsat pysyvät kätevästi yhdessä.
Kuten kuvasta näkyy, ovat parsanvarren leikatut kohdat todella kuivia. Leikkaa ne ja aseta parsat veteen. Kuva: Janiko KemppiParsakimppu siirretään jääkaappiin, jossa se piristyy todella nopeasti. Pienen kastelun jälkeen parsa on taas napakkaa.
Itse herättelen tällä tavalla parsan lähes joka kerta ennen ruoanlaittoa.
Kotimainen parsasesonki alkaa toukokuun puolivälin tienoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







