Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Forest.fi: Näin luonnonkuusi kiinnostaa Britannian ja Yhdysvaltojen joulunviettäjiä
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Rasvaiset kalat
Reseptit
|
Kermainen lohikeitto: Näin siitä tulee erityisen maukasta
Arvio
Katja Lamminen
Ravintolat
|
Raikkaita ja edullisia makuja Kemin Meritähdessä – maiva aiheutti aluksi päänvaivaa
Analyysi
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
”Syökää silakkaa”, sanoi jo Holkeri, mutta suomalaiset eivät syö – kelpaisiko silakka paremmin nepalilaisittain?
Tilaajalle
Kalastus
|
Suomi ja EU jälleen erimielisiä silakan kalastusmääristä
Tilaajalle
Kalastus
|
Vieraslajikin voi olla mahdollisuus – kyttyrälohen kalastus kiinnostaa Norjassa
Elintarviketeollisuus
|
Suomalainen kalatuote palkittiin maailman parhaana
Eläimet ja kasvit
|
MT:n video Mätäjoelta: Meritaimentuholla voi olla vuosien vaikutukset
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Yksinkertainen idea teki kasvatetusta kirjolohesta kysyttyä pikaruokaa
Tilaajalle
Reseptit
|
Uudenlainen kalasoppa yllättää mehevällä suutuntumallaan
Reseptit
|
Keväinen kalahampurilainen on lasten suosikki
Luonto
|
Tutkimus: Ravintokalojen rasvaisuudella on yhteys Tornionjokeen ja Simojokeen nousevien lohien vähenemiseen
Ruoka
|
Aina ihana uunilohi: Näin valmistat sitä kolmella uudella tavalla
Tilaajalle
Reseptit
|
Mehevä uunilohi valmistuu vaivattomasti samalla pellillä kasvisten kanssa
Reseptit
|
Näin valmistat ison satsin paistettuja muikkuja ilman käryä – tietysti herkkukastikkeella
Ruoka
|
Kotimaan järvet ovat täynnä kalaa, mutta kaupan hyllyt notkuvat tuontitonnikalasta – pohjoiskarjalainen yritys keksi ratkaisun ristiriitaan
Arvio
Eija Vallinheimo
Erä
|
Tenojoen testamentti on mukaansa tempaava kuvaus lohisouduista ja ajasta, joka ei ehkä enää palaa
Ruoka
|
Kalakeittopäivä lähestyy: Näin pääset valmistamaan ruokaa yhdessä Kape Aihisen kanssa
Kalastus
|
Pahanmakuista kalaa ei halua kukaan – ikävät sivumaut saa pian pois selluloosasta tehdyillä kaapparikuiduilla
Ruoka
|
Pohjois-Lapin paras lohikeitto on tässä, mutta sen syöminen vaatii melkoista askellusta tunturin laelle
Kalastus
|
Silakka sai synninpäästön ja on nyt suositeltua ravintoa, silti se ei maistu kuin ennen – ”Reseptintekijöillä peiliin katsomisen paikka”
Tilaajalle
Reseptit
|
Nyt on helppoa: Nämä lohipasteijat valmistuvat vaivatta
Reseptit
|
Fenkoli ja lohi ovat juhlapöydän lyömätön makupari
Kalastus
|
Ainakin 20 000 lohta liian vähän kutee Tornionjoessa, jonka rannoilla merikalastuksen jatkuminen suututtaa
Tilaajalle
Kalastus
|
Lohikato riivaa Itämerellä, ensiapuna kalastusta on leikattu rajusti jo kahtena vuonna
Tilaajalle
Lukijalta
Marko Reini
Politiikka
|
Lukijalta: Kotimaisen pyydetyn kalan käyttö on ympäristöteko – tuet suosivat kuitenkin lihateollisuutta
Kalastus
|
Silakkakanta vahvistui, kalastuskiintiö kasvaa ensi vuonna
Ruoka
|
Video: Näin näppärästi muikku perataan saksilla ja samalla lypsetään mäti
Kalastus
|
Tenojoki kuhisi kyttyrälohta, kalatiskistä sitä ei hevin löytynyt – lainsäädäntö voi aiheuttaa saman ensi kesänä
Kalastus
|
Miten kyttyrälohi saataisiin hyödynnettyä? Ensi vuonna ”zombie-lohta” voi nousta Tenoon ennätysmäärä
Tilaajalle
Kalastus
|
Saman kalastajan pyydyksiin ovat uineet mursu, monni ja ohuthuulikeltti tähän mennessä – mitähän seuraavaksi?
Elintarviketeollisuus
|
Virtaava vesi on lohikalan kaveri, siksi tämä uiva putki voi olla valtava harppaus kalankasvatuksessa
Tilaajalle
Kalastus
|
Lohisaaliin analysointi tukee kalastuksen sallimista Suomen rannikolla
Erä
|
Lohikalojen syysrauhoitus alkaa pian – rauhoitetun kalan saaliiksi ottamisesta voi joutua maksamaan pitkän pennin
Erä
|
Lohen ja meritaimenen kutuvaellus Mustionjokeen suojellaan – kalastusta rajoitetaan voimakkaasti elokuun alusta
Erä
|
Madot ja lierot eivät ole ainoita kalansyöttejä – helppoja makupaloja löytyy myös kodin ruokakaapista
Erä
|
Lohenkalastusta Näätämöjoella rajoitetaan ja lupamyynti keskeytetään loppukaudeksi
Erä
|
Lohikalojen kalastusta tulisi välttää jos kalastuskohteen lämpötila nousee yli 21 asteen – tiedätkö miksi?
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Suomalaisfirmat kokeilevat kalojen ruokkimista hyönteisillä
Tilaajalle
Erä
|
Kalastajilta toivotaan vastuullisuutta Tenojoen sivuvesien kalastuksessa – kalastus painottuu myös tänä kesänä muihin kuin loheen
Hyvinvointi
|
Kylmässä muisti toimii tutkimusten mukaan tehokkaammin, joten jäitä hattuun -sanonta ei ole perätön
Talous
|
Suomalainen särki häviää hinnassa tuontilohelle, ammattikalastajat pulassa kotimaan kalamarkkinan sukeltaessa
Ruoka
|
Jarmo Pitkänen jalostaa Kuusamossa villikalaa – ”Mietimme, miten haukivonkaleet saataisiin uimaan ravintoloiden listoille”
Reseptit
|
Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
Ruoka
|
Osaatko suolata kalan oikein? Ota käyttöön ravintoloiden varma tapa onnistua
Erä
|
Madekausi alkaa tammikuussa – mateen pilkkiminen on hämärähommaa
Reseptit
|
Helpot suupalat juhlissa tarjottavaksi: Lohi-rieskarullat katoavat tarjottimelta hetkessä
Kalastus
|
Rannikon kalastajien saaliit katoavat hylkeiden kitoihin, tutkija väläyttää ongelmaan uutta ratkaisua
Tilaajalle
Erä
|
Poliisi takavarikoi kalastajan joulukalat – alamittaisten järvitaimenten pyytäjää voi odottaa vielä vajaan kymppitonnin sanktiot
Reseptit
|
Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
Elintarviketeollisuus
|
Yli 13 000 työtuntia kestänyt virussaneeraus oli maailmassa ensimmäinen laatuaan – nyt uudet kirjolohet kasvavat taudin selättäneellä kiertovesilaitoksella
Ruoka
|
Jyrki Sukula kertoo, miksi suomalaiset eivät syö kalaa: ”Liian kallista”
Elintarviketeollisuus
|
Kalajauhon kysyntä kovaa, valmistajat ennakoivat silakkakiintiön kiristävän kilpailua raaka-aineesta
Tilaajalle
Kalastus
|
Eduskunta puoltaa hallituksen ehdotusta Suomen silakkakiintiöstä
Elintarviketeollisuus
|
50 miljoonaa kalakiloa halutaan suomalaisten lautasille, esteenä lupajärjestelmän kankeus – ”Asiat pitäisi saada toimimaan”
Tilaajalle
Kalastus
|
Ympäristövaliokunta: Silakan kalastuskielto on kohtuuton, eikä sille ole biologista perustetta
Erä
|
Huonot uutiset Tenolta jatkuvat: Lohikannat jatkavat hiipumistaan
Kalastus
|
Pitääkö koukku piilottaa madon sisään? Tämä ja moni muu kalastusmyytti saavat asiantuntijalta tyrmäyksen
Lukijalta
Hemmo Koskiniemi
Erä
|
Lukijalta: Kyttyrälohi saatava kauppoihin – hyvä lisä kalamarkkinaan